JARMAKE.COM – Ole kuin kotonasi
  
  

© Jari Mäkeläinen | http://www.jarmake.com/

Kuinka tv-sarja "4400" sai nimensä

  Suuren tv-yhtiön vieraskahvilassa istui käsikirjoittaja edessään kylmä musta kahvi. Ei käsikirjoittajalla mitään varsinaista asiaa tv-asemalle ollut, vaan hän yritti inspiroitua ympäristöstä keksiäkseen luonnostelemalleen tieteissarjalle nimeä. Nimen keksiminen sai aina kaikki luonnokset lähtemään paremmin alkuun. Etenkin tässä sarjassa hän halusi tehdä nimestä sarjan sisältöä suoraan kuvaavan. Kahvila oli kuitenkin menossa jo pikkuhiljaa kiinni, muita asiakkaita ei enää ollut. Kahvilan siivooja aloitti moppaamaan lattiaa kassatiskin takana. Käsikirjoittajan olisi saatava nimi huomiseen esittelyyn tuottajalle.

Kuva kahvikupista kahvilassa– Hei sinä siinä. Sano joku luku tuhannen ja kymmenen tuhannen väliltä, käsikirjoittaja sanoi lattiaa moppaavalle siivoojalle.
– Hä? No vaikka 2573, siivooja sanoi hämillään.
– Ei ei ei, eihän toi ole ollenkaan tarpeeksi. Sano nyt joku todellinen luku, poika, käsikirjoittaja vaati.
– Mulla ei ole aik..., siivooja aloitti
– Sano nyt vaan luku äläkä intä siinä!
– Olkoon, 6711 sitten, siivoaja sanoi syvään huokaisten.
– 6711? 6711? Tämä on kuule vakavasti otettava scifi-sarja eikä mikään punaniska "Lisäännytään kuin kanit" tosi-tv.
– Okei, ihan miten vaan, mun pitää nyt kuule jatkaa siivoamista, siivoaja sanoi hieman ärsyyntyneenä.
– Sähän et jatka mitään, ennen kuin sä olet sanonut mulle kunnon luvun. 6711 on aivan liian iso. Ja mitäs jos lopettaisit ton kikkailun ja antaisit sadan tasalukuja, käsikirjoittaja vaati.
– Tää on sitten viimeinen luku, jonka sanon: viistuhatta kuussataa. VIISITUHATTA KUUSISATAA. Menikö perille? Hä? Anteeks mutta nyt mä jatkan siivoamista ja sä lopetat häiritsemästä mun töitä.
– Toi on silti liikaa. Kuule, mä teen sulle tarjouksen: 4400. Musta se kuullostaa tosi hyvältä. Että eiköhän me päädytä siihen? Joo mä voin jo suorastaan nähdä kuinka 4400 vangitsee katsojia ruudun ääreen ympäri maailmaa. Mahtava luku! Nyt pitäisi vaan keksiä siihen jotain muutakin kuin tuo 4400, käsikirjoittaja tuumi.
– Voisitko sä mitenkään kuule jatkaa tota aivoriihtäsi jossain muualla? Mun pitäis saada tää kahvilan lattia pestyä, mäkin haluan kotiin joskus.
– Mutta tämä kahvila on ainoa paikka, jossa minä pystyn luomaan Jos minä joudun kuule poika nyt lähtemään niin tämän sarjan nimeksi jää pelkkä 4400, sanoi käsikirjoittaja huolestuneena.
– Ihan pistää surettamaan sun puolesta, siivooja sanoi happamasti, ja jatkoi: "Lähdeppäs nyt ettei mun tarvi satuttaa sua tällä mopilla."

Käsikirjoittaja nousi ja lähti kävelemään kohti tv-yhtiön ulko-ovea. Mopatessaan lattiaa siivoaja pudisti päätään ja huokaisi itsekseen hiljaa "syö pääs, pässi."


jari jarmake (piste) com
  

Olen Twitterissä Valid XHTML 1.0 Transitional  Valid CSS!