JARMAKE.COM – Ole kuin kotonasi
  
  

© Jari Mäkeläinen | http://www.jarmake.com/

Juhla

  Tänään se on, tänään Jumalansynnyttäjä antaa meille suojeluksensa. Tätä iltaa on valmisteltu kauan, seremoniatavarat on otettu alttaripöydälle ja voideltu Pyhällä Voiteella. Venuskin on lähellä kuuta, sen voi aistia sähkönä ilmassa, iltataivas on merkillisen sähkönsininen, aivan kuin sekin odottaisi Suuren Juhlan alkua.

  Pyhäinsalissa tuoksuu jo imelä suitsukkeen haju. Haju ei pääse Pyhäinsalista karkuun, kaikki ilmanvaihtokanavat on tukittu kokonaan tai osittain, hajulla päästään transsiin - ja yhteyteen Jumalansynnyttäjän kanssa. Pyhä Semecus nyökkää rituaalinyökkäyksen, josta tiedän hänen olevan vielä mukana täysissä voimissa. Nyökkäystä ei pysty tekemään jos on transsissa.
  Taustalta alkaa kuulua hitaasti voimistuvaa, jopa hieman aavemaista kuorolaulua. Se tulee nauhalta aluksi, jotta saamme Veljemme ja Sisaremme laulamaan yhdessä. Laulu auttaa transsiin siirtymisessä.

  Pikkuhiljaa seurakunnan jäsenet alkavat laulaa, osa jopa tanssimaan. Katselen kahden muun Pyhän kanssa kuinka yksi jos toinen joutuu transsiin. Rupean puhumaan seurakunnalle latinaksi, teksti on otettu Rooman ajan löydetyistä tekstikääröistä, sanat eivät oikeasti muodosta mitään kokonaisuutta. Niissä mainitaan jumala ja kuningas -sanat tarpeeksi usein ettei kukaan latinaa osaava ryhtyisi kuuntelemaan tarkemmin. Saarnaan aluksi vaimeasti, melkein mutisten. Yhä useamman joutuessa transsiin kohotan ääntäni pikkuhiljaa.

Karmiva kirkko  Äänimaailma voimistuu ja muuttuu puuromaiseksi. Nyt on oikea hetki, tätä on valmisteltu useamman viikon ajan. Seurakunta on perustettu vain tätä hetkeä varten. Heilautan kättäni merkiksi seremonian siunausosan alkamisesta salin perällä olevalle Pyhälle Dernaukselle, joka nyökkää ja poistuu salista suorittamaan omaa Pyhää Tehtäväänsä. Otan käteeni kullatun tikun, kohotan seremoniamaljaa pääni yläpuolelle, lausun kovalla äänellä latinaksi muutamaan kertaan "Uusi jumala syntyy tänään" samalla lyöden maljaa tikulla. Saan transsissa olevan seurakuntani huomion. Kaadan maljassa olevaa vettä maahan ja pöydälle suuressa ympyrässä, samalla lausuen muutaman rituaalisanan. Seurakuntalaiset menevät jonoon ja yksi kerrallaan tulevat alttarin eteen. Otan maljasta tikun päähän vettä ja piirrän vedellä heidän kasvoihinsa D -kirjaimen ja sanon suomeksi "Sinut on voideltu, Jumalansynnyttäjä on täällä tänään". Poistuessaan edestäni seurakuntalaiset rupeavat laulamaan rituaalilaulua. Viimeisen seurakuntalaisen saatua siunauksensa katson kahta muuta Pyhää vieressäni. Nyökkäämme toisillemme ja astumme takanamme olevasta ovesta sisään.

  Astun huoneeseen, jossa on viisi muuta Pyhää paikalla. Keskellä on matala puupöytä, jonka keskellä on musta jätesäkki. Katson säkkiä ja kysyn
– Kuinka meni?
– 6198 euroa, emmekä edes tyhjentäneet kenenkään lompakkoa kokonaan, vastaa Pyhä Dernaus, tai paremminkin Pena Räikiä.
– Reilu tonni per naama, ei huonosti parin viikon hommasta, varsinkin kun päälle tulee vielä aikaisemmin saadut lahjoitukset ja ne muutama kultakoru, sanon ja jatkan.
– Nyt pitää vielä hoitaa viimeinen vaihe. Te kaksi, Ville ja Toni, jääkää hoitamaan seremonia loppuun mun kanssa. Muut voi lähteä, tavataan huomenna sovitusti. Herrat, kiitän hyvin toteutetusta suunnitelmasta.
  Otan viittani alta muovipussiin johon laitan oman osuuteni, 1033 euroa, rahat tuntuvat hyvältä kaapuni taskussa. Palkka hyvin tehdystä työstä.

  Seremonian päätyttyä jään viimeisenä "kirkkoon". Vaihdan tavallisiin vaatteisiin, ettei kukaan kiinnitä minuun huomiota lähtiessäni. Kun olen avaamassa ulko-ovea poistuakseni, tunnen olkapäälläni kosketuksen. Käännyn katsomaan, näen hahmon - ilman selkeitä piirteitä seisovan kauempana. Hahmosta näytttäisi hehkuvan himmeää valoa.
– Kuka siellä on?
– Et siis tunnistaa minua, Jumalansynnyttäjää?
– Mitä helvettiä? Ei sellaista ole olemassa.
Hahmo kirkastuu valkoiseksi voimakkaaksi valoksi ja leijailee eteeni. En erota edelleenkään minkäänlaisia kasvoja tai yksityiskohtia hahmossa.
– Mitä sä haluat, kuka hitto sitten oletkaan?
Hahmon ääni kaikuu kirkossa sen vastatessa:
– Kohta näet. 


jari jarmake (piste) com
  

Olen Twitterissä Valid XHTML 1.0 Transitional  Valid CSS!