JARMAKE.COM – Ole kuin kotonasi
  
  

© Jari Mäkeläinen | http://www.jarmake.com/

Juttusivu

Tälle sivulle päätyvät sekä tekstipohjaiset asiajutut että kuvitteelliset kirjoitelmat. Toivon, että faktajutuista on hyötyä ja fiktioista viihdettä. Pidemmittä puheitta, kehotan tutustumaan sisältöön. Jos joku sivuista sykähdyttää erityisesti, raapaise pari sanaa vieraskirjaani.

Faktaa

Tällä hetkellä faktaosio sisältää seuraavat jutut:

Tuotetestit -sivulla pistetäänkin perinteitä kunnioittaen erilaiset vilahitkuttimet ja kinnervälpit testipenkkiin ja katsotaan kannattaako euronsa ladota tiskiin kyseisen kulutushyödykkeen takia.
Zebex Z-3000 viivakoodinlukija pitää hirveää meteliä kun se kytketään tietokoneeseen. Näillä ohjeilla saat laitteen alkupiippauksen pois päältä.
Näin ryhmämme vastasi kun abivuotenamme 1999 etsimme elämäntarkoitusta psykologian tunnilla. Nyt monen vuoden päästä luulen, että moni vastaisi eri tavalla. Itse luultavasti en muuttaisi vastaustani.

Fiktiota

Joskus silloin tällöin tekee mieleni kirjoitella omaksi huvikseni. Tänne on nyt siis keräilty erityyppisiä sekalaisia kirjoitelmiani, joiden pelkkä tehtävä on viihdyttää. Toivon siis, että ette vedä hernettä nenään. Ikävä kyllä en ole hirveästi säästellyt kouluaineita tai vastaavia, niistähän olisi repinyt hupia laajemmaltikin. Tarinoilla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa, ne nyt vain ovat täällä. Hyviä lukuhetkiä!

Kiveä tutkitaan tässä tarinassa kolmesta toisiinsa liittyvistä perspektiiveistä. Teksti on kirjoitettu luovan kirjoittamisen kurssilla keväällä 2006, ja Kiveä on hieman hiottu jälkikäteen.
Kiroileva siilitukka vihaa kaikkia ja kaikkea, kunnes kokee valaistuksen. Tarina on syntynyt huhtikuussa 2010.
Kuinka tv-sarja 4400 sai nimensä on pieni ajatusleikki siitä miten kyseinen scifisarja olisi voinut saada nimensä. Teksti on kirjoitettu marraskuussa 2009.
Sikaburgerin kirjoittelin muuten vaan Tammikuussa 2007. Tarina kuvaa lyhyttä fiktiivistä hetkeä pikaruokapaikassa.
Matkalippu -otsikosta piti saada kirjoitettua keväällä 2006 luovan kirjoittamisen peruskurssilla. Tarinassa hypätään taksiin tarkoituksena lähteä pois. Lopullisesti.
Dialogi itseni kanssa oli keväällä 2006 eräs luovan kirjoittamisen peruskurssin otsikoista. Tässä lyhyessä fiktiossa ensimmäinen askel on se vaikein.
Juhla oli yhtenä otsikkona syksyllä 2005 luovan kirjoittamisen peruskurssilla. Kirkossa vietetään salamyhkäistä seremoniaa...
Fiktiivisen kiitospuheen, jonka kirjoittelin huvikseni ennen valmistumisjuhlaani.
Toiseuden merkitys piti määritellä lukiossa omin sanoin psykologian tunnilla. Nyt ollaan perimmäisten kysymysten äärellä, niinku.


jari jarmake (piste) com
  

Olen Twitterissä Valid XHTML 1.0 Transitional  Valid CSS!