JARMAKE.COM – Ole kuin kotonasi
  
  

© Jari Mäkeläinen | http://www.jarmake.com/

Sikaburgeri

Burger   Pikaruokapaikan ovi heilahti auki äänekkään miesporukan rymytessä sisään. Kassalla palveleva nuori nainen katsoi miesporukkaa, kun se lähestyi myyntitiskiä. Miehet pysähtyivät kassan eteen pälyillen ylhäällä oleville ruokalistatauluille.

– Päivää, mitä saisi olla? kysyi tarjoilija.
– Äläpäs tyttö nyt hötkyile, kun sedät katsoo mitä on tarjolla, mustaan ihonmyötäiseen ribbipaitaan sonnustautunut mies sanoi. Muut miehet virnistivät mustapaitaisen nokkeluudelle. Tarjoilija katsoi miehiä hymyillen odottaen heidän tilaustaan.

– Nooo... Mä otan vaikka juustohampurilaisaterian colalla, sanoi miehistä harmaaseen ja mustaan Adidaksen verryttelyasuun pukeutunut, ja jatkoi:
– Älä pane siihen jäitä.. Loput miehet nyökkäsivät hyväksyvästi lauseen jälkeen.
– Joo ja mulle sama, myös ilman jäitä, sanoi mies olutmerkkiä mainostavassa valkoisessa t-paidassa.
– No kai mun täytyy olla sitten porukan ainoa tosimies. Mä voisin ottaa jättituplaburger-aterian, mustapaitainen sanoi.
– Mitä laitetaan juomaksi?, tarjoilija kysyi
– Laitetaan cola kanssa, jäillä, mustapaitainen vastasi.

  Tarjoilija alkoi laittamaan annoksia tarjottimelle. Ensin hän laittoi kaikkien hampurilaiset selittäen miehille mikä mikäkin pakkaus oli. Sen jälkeen tarjoilija kasasi tarjottimelle ranskalaiset perunat ja juomat, kertoen miehille missä oli jäillä oleva juoma. Miehet maksoivat kukin vuorollaan käteisellä, tarjoilija toivotti jokaiselle erikseen hyvää ruokahalua. Miehet menivät ikkunan vieressä olevaan nurkkapöytään.

  – Mä syön pikaruokalafkoissa, koska mä olen sairaan nopee syömään, sanoi ranskalaisista perunoista aloittanut mustaan ribbipaitaan pukeutunut mies.
– Sä syöt roskaruokaa, koska sä olet roskaa itsekin, heitti takaisin verryttelypukuinen.
Koko joukko remahti nauramaan. Valkoiseen T-paitaan pukeutunut lähti hakemaan lisää suolaa tarjoilupöydältä.
  Pikaruokapaikan ovi avautui taas ja sisään astui kaksi teinityttöä. Tytöistä toinen puhui kännykkään kovalla äänellä, jokaista lausettaan liioitellen. Hän oli pukeutunut mustaan kokoa liian pieneen kangastakkiin ja tiukkoihin denim-farkkuihin, jotka pysyivät ylhäällä leveän valkoisen lateksivyön avulla. Toinen tytöistä nauroi kuunnellessaan kaverinsa puhelua vierestä. Tytöllä oli vaaleanpunaiseksi värjätyt hiukset, vihreä-ruskearaidallinen huppari ja valkoiset tiukat farkut.
Suolaa hakemassa ollut t-paitamies ohitti tytöt heidän edestään ja sanoi tytöille:
  - Tossa iässä olevien nuorten tyttöjen täytyy syödä kunnolla lihaa, jos isoksi aikoo kasvaa. Huppariin pukeutuneen tytön kasvot helähtivät tulipunaisiksi, eikä tyttö vastannut miehelle mitään. Puhelimessa ollut tyttö ei edes kuullut miehen heittoa, sillä hän sanoi juuri silloin kovaan ääneen puhelimeen "No arvaa onks se ees vähän vammane!"

Tytöt menivät kassalle.
– Moi, sanoi juuri puhelunsa lopettanut tyttö ja jatkoi:
– Mä otan pienen laittikolan.
– Selvä, tarjoilija sanoi. Mitäs sulle tulee? tarjoilija kysyi heti perään hupparitytöltä.
– No mä otan tavallisen hampurilaisaterian laittikolalla kanssa.
Tarjoilija kasasi tyttöjen annokset tarjottimelle. Kumpikin tytöistä maksoi erikseen, ja tarjoilija toivotti molemmille hyvää ruokahalua.

  Tyttöjen juuri valitessa pöytää, sisään asteli lihava mies. Päällään miehellä oli tummansininen t-paita, jossa luki keltaisella tekstillä lause "Leipää ja sirkushuveja". Miehellä oli jalassa mustat farkut, jotka olivat liian pitkät ja laahasivat maata. Mies käveli kassalle tekemään tilaustaan.
– Mitä teille tulee? tarjoilija kysyi.
– No, mää voisin tota ottaa - öö - tuplaburger aterian vaikka laittikolalla, lihava mies teki tilauksensa.
– Selvä. Muuta? tarjoilija kysyi.
– Ei kiitos.
Tarjoilija laittoi juoman, ranskalaiset ja viimeisenä hampurilaisen tarjottimelle. Miehen maksettua ateriansa, tarjoilija toivotti miehelle hyvää ruokahalua ja lihava mies kiitti hieman yllättyneenä toivotuksesta.

  Lihava mies katseli ravintolan pöytätilannetta. Nurkkapöydässä ikkunan vieressä oli miesporukka, oven vieressä toisella puolella ravintolaa istuivat teinitytöt, jotka mies oli nähnyt sisään tullessaan valitsevan pöytää. Lihava mies valitsi pöydän kolmen pöytärivistön päästä sekä miesporukasta, että teineistä.

  Miehet puhuivat pöydässään edellisen viikonlopun baari-illasta.
– Musta tuntuu, että mä lauloin karaokea jossain vaiheessa, sanoi verkkarimies päätään pudistellen.
– Joo vittu, äijä hoilas "Olen suomalainen" -kappaletta todella perseelleen. Jätkä oli aika seinät siinä vaiheessa, T-paitamies sanoi vahvistukseksi.
– Mä kähmäsin sen kappaleen aikana Paulan persettä ni se anto mulle litsarin, sanoi mustapaitainen.
– Se olis pitäny nähdä - aika paha, sanoi verkkarimies. Miehet rupesivat hekottelemaan.

  Kauempana istuva lihava mies puraisi toista palaa hampurilaisestaan. Puraisun aikana hampurilaisesta tippui kaksi hampurilaiskastikkeessa liottunutta suolakurkkuviipaletta lihavan miehen paidalle. Lihava mies kirosi puoliääneen itsekseen ja ryhtyi puhdistamaan paitaansa paperilla pitäen toisella kädellä kiinni hampurilaisesta. Paitaan jäi oransseja tahroja kastikkeesta.
  Miehen vielä yrittäessä hangata tahroja pois, hänen toisessa kädessään olleesta hampurilaisesta tippui pihvi, joka osui samaan kohtaan paitaa jatkaen siitä matkaansa miehen housuille ja edelleen lattialle. Mies puhisi itselleen ääneen: "Perkele.. uusi paita, just ostettu. voi 'ttu." ja jatkoi hampaitaan kiristelleen "Miksi aina minä, aina minä. Se on aina minä jolle käy näin." Mies laski hampurilaisen tarjottimelle ja rupesi paperilla siivomaan paitaansa ja housujaan. Mies huomasi kuinka toinen oven lähellä istuneista teineistä sanoi matalaan ääneen jotain kaverilleen. Tytöt katsoivat miestä ja rupesivat kikattamaan kyyristyen toisiaan kohden. Lihava mies mutisi itselleen: "Helvetin teinitkin nauravat mulle, on tää perkelettä tällainen. Aina tällaista."
  Lihava mies söi nopeasti loppuun sen mitä hampurilaisesta oli jäljellä. Mies keräsi roskat tarjottimelle jonne noukki myös maahan pudonneen pihvin. Lihava mies nousi paikaltaan ja vei pois roskansa, pudottaen kaiken siististi yksitellen roska-astiaan. Lopuksi hän laittoi tarjottimen roska-astian päällä olevaan tarjotinpinoon ja suoristi pinon. Lihava mies huokaisi, veti oven auki, ja poistui ravintolasta.

   Hupparityttö potki jalkojaan viistosti ulospäin. Tytön punaiset tennarit heiluivat pöydän vieressä.
– Sulla on ihanat uudet kengät, vähän noi on ihkut. Kenen ne o? mustatakkinen tyttö kysyi.
– Eccon, vastasi hupparityttö.
– Hei daa! Vähän ne on markettikengät, sanoi mustatakkinen tyttö naurahtaen.
– Älä ny! Ei varmaa oo mikkään halpikset. Nää makso 70 euroo! sanoi hupparityttö.
– Ja arvaa oliks kauhee tappelu vanhempien kanssa siit' et' saaks mä nää, hupparityttö jatkoi ja kysyi:
– Arvaa millä mä edes sain vanhemmat ostaa nää?
– No? kysyi mustatakkinen
– Mä lupasin tiskata koko viikon ja sit vielä perjantaina imuroida koko kämpän. Arvaaks oliks ees rankkaa tehä noi kaikki! hupparityttö sanoi
– No varmaan! Mä en olis ees viittiny luvata tehdä tollasta. Vähän sun vanhemmat on tiukkiksii, sanoi mustatakkinen tyttö.
– No niin o! Mutsiki aluks meinas tuputtaa mulle, jotain Sittarin omaa merkkiä olevia tennareita ku ne olis ollu 5 euroo halvemmat. Arvaa olisko ne ollut nolot koulussa! sanoi hupparityttö. –Ai jaa! vastasi mustatakkinen tyttö.
   Teinitytöt olivat juuri syöneet kun mustatakkinen sai kännykkäänsä puhelun, johon hän vastasi.
– No oottekste nyt siellä jo? No oottakaa meitä. Me ollaan ihan kohta siellä. Te ootte mun hanit. Moi! Mustatakkinen lopetti puhelun. Molemmat tytöt jättivät tarjottimensa pöydälle lähtiessään pois ravintolasta.

   Miehet tekivät lähtöä heti teinityttöjen jälkeen. Miehet kasasivat roskat tarjottimilleen ja veivät tarjottimet roska-astialle. Jokainen vuorollaan karisti roskiaan luukusta sisään. Miehillä oli sen verran tavaraa tarjottimillaan, että iso osa niistä tippui maahan, kun eivät mahtuneet samaan aikaan roskaluukusta sisään. He jättivät roskat lattialle poistuessaan.
Tarjoilija lähti siivoamaan pöytiä ja lattiaa.


jari jarmake (piste) com
  

Olen Twitterissä Valid XHTML 1.0 Transitional  Valid CSS!