JARMAKE.COM – Ole kuin kotonasi
  
  

Tiedotteet

Muutto helvetistä - 13.10.2017

Sivusto muutettiin fyysisesti paikasta toiseen ja muuttomiehet olivat erittäin huolimattomia. Muutto oli täysin organisoimaton ja kaoottinen, siispä sivuston kalustus hajosi sieltä sun täältä. Pahimmat paikat on nyt fiksattu jesarilla, mutta näyttää että muutamaa kolhiintunutta osaa pitää vielä teippailla ja täysin rikkinäiset kamat pitää heittää roskalavalle. Tarkistuskierroksen jälkeen näyttää, että vieraskirja lähtee energiajätelaitokselle poltettavaksi ja kuvagalleria nykyisellään laudoitetaan umpeen.

Konepelti ylös - 22.04.2013

Vaikka sivustolla on ulospäin näyttänyt hiljaiselta, niin konepellin alla on työskennelty viimeaikoina paljonkin. Toisin sanoen Linkit -osio on muutettu tietokantapohjaiseksi. Sinällään toimenpiteen ei pitäisi vaikuttaa ajokokemukseen millään tasolla, paitsi, että linkkien ylläpito helpottuu, joten linkkien ylläpito on aikaisempaa tiheämpitahtista. Jos nyt jotain kummallisuuksia monitorillenne heijastuu, niin reippain ottein viestiä vieraskirjaan tai jopa sähköpostilla.

Jari Mäkeläinen asettuu ehdolle kuntavaaleissa - 15.09.2012

Kerrankin jotain vakavaa asiaa: Jari Mäkeläinen asettuu kunnallisvaaleissa ehdolle Vantaalla Keskustan riveissä. Ehdokasnumerona on 240. Mikäli siis olet sitä mieltä, että Vantaalla tarvitaan tuoretta virtaa kaupunginvaltuustoon, suosittelen vierailemaan virallisella vaalisivustollani, johon linkki löytyy mm. Linkit-sivulta. Ei muuta kuin puntaroimaan olenko ehdokkaasi. Kysymyksiä saa esittää vaalisivuilla mainittuun sähköpostiin.

Hyvät Joulut & Uudet Vuodet - 25.12.2011

Jarmake.comin ylläpito haluaa toivottaa hyvää Joulua kävijöilleen. Sivustoa ei ole unohdettu vaikka uutta ei olekaan tullut. Mm. linkkejä pidetään kuitenkin jatkuvasti ajan tasalla. Eiköhän uusia tekstejä ja muuta ole jossain vaiheessa taas tulossa. Sivustotiimi kiittää kävijöitä ja toivottaa hillityn riehakasta Uutta Vuotta. Sitä kannattaakin juhlia kunnolla, sillä onhan 2012 maailmanlopun vuosi :).

Kannanotto Kopioston pelleilyyn - 7.6.2011

Jarmake.com ottaa kantaa Kopioston uutta opetuksen digilupaa koskien. Tätä sivustoa koskee normaali Suomen tekijänoikeuslaki, joten Kopiostolla tai muullakaan salaliittolaitoksella ei ole mahdollisuutta antaa lupia tämän sivuston materiaaliin, vaikka kuinka naama peruslukemilla niin väittäisivät. Sivusto on lainmukainen teos vaikka sitä pitää yllä yksityishenkilö. Sivustokapteeni Mäkeläistä risoo huomattavasti, se että joku yrittää rahastaa sivustolla, jolla Mäkeläinen ei itse tee eurosenttiäkään rahaa. Sivuston lisenssinä on Creative Commonsin (CC) Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 1.0 Suomi -lisenssi. Tarkoittaa suomeksi seuraavaa: Sivuston materiaalia käytettäessä on noudatettavia seuraavia ehtoja:

1) Ei kaupallista käyttöä. Mitään tekstiä tai kuvaa ei saa myydä, eikä pistää nakkikioskin seinälle myyntiä edistämään.
2) Sivusto on aina mainittava (jarmake.com) kun kuvia tai tekstiä käytetään. Myös kouluesitelmissä tai vanhainkodin bileillan käsiohjelmassa. Ei luulis olevan ylivoimaista antaa maininta sille, jolle se kuuluu. Koska ei paljoa meikäläisen pussiin tee lovea niin pyytämällä kauniisti ja kertomalla spostiste käyttötarkoitus tästäkin voidaan joustaa.
3) Ei muutoksia. Se sivuston osoitteen leikkaaminen pois kuvasta on muutos. Pilkkuvirheen korjaaminen tekstistä on muutos. Älä muuta mitään mitä käytät millään tavalla. Poikkeuksena ehkä toi kiitospuhe, olisihan typerää jos honottaisit sen yks yhteen jossain läksiäisissä. No ton puheen pitäminen muutenkin olis niin dorkaa, että...
Jos haluat lukea ylläoleva virallisella kapulakielellä hieman laajennettuna niin voit lukea koko lisenssin.
Toisin sanoen olis ihan kiva, että mainitset lähteen jos jotain käytät. Sivustomaakari mielellään myös kuulisi millaisessa yhteydessä olet keksinyt materiaalia käyttää. Sivuston pääjehulla ei ole oikeasti mitään sitä vastaan, että esim. kouluesitelmissä on kuva tältä sivustolta, mutta olis ihan reilua kertoa mistä se on pöllitty.

Esikoiskirja - 29.7.2010

Sivuston ylläpitäjä Steve Mäkeläinen on juuri julkaissut runokirjan "Vihassa Vihtoen". Kirja on 88 sivua täynnä vihaista mutta huumoripitoista verbaalivihdontaa eri yhteiskunnan aiheista. Kirjan hinta on naurettavat kuutisen euroa ja se on saatavilla tilaamalla suoraan kustantajan kotisivuilta tai hyvinvarustetuista kirjakaupoista esimerkiksi adlibris.com ja suomalainen.com ovat ottaneet kirjan valikoimiinsa. Mikäli haluat lukea ja tukea suomalaista huippurunoutta, pistäpä kirja tilaten.

Kirjalle on värkätty oma esittelysivunsa tälle sivustolle, jossa voi tutustua tarkemmin ehkäpä suomalaisen nykyrunouden tärkeimpään teokseen.

Galleria potkittu kuntoon - 9.3.2010

Sivustomestari Maekelaeinen meinasi tukehtua ankastuukkiinsa pahemman kerran kun näki miltä Kuvia -osio näytti Internet Explorerilla. Galleriaa ei pystynyt selaimella varsinaisesti käyttämään ollenkaan. MC EläinEn otti jakoavaimen kauniiseen käteensä ja rupesi hutkimaan sillä galleriaa kohdilleen. Nyt Galleria on vihdoin saatu lievää bittiväkivaltaa käyttäen asettumaan kohdilleen. Viiden päivän urakasta Kuvavastaava Maggelainen antaa seuraavan lausunnon: "No olipas se %&@%!inen homma saada se toimimaan. Aluksi kun iski jakarilla niin galleria vain virnisteli takaisin. Mutta kukas nauraa nyt? Hä?"
Jarmake.comin ylläpitö toivottaa antoisia hetkiä kuvien parissa.

4.0 on täällä!- 4.3.2010

Jari hymyilee kuin Hangon keksi ja iloon on todellakin aihetta sillä, sivuston neljäs, paras ja laajin, versio on nyt julkaistu. Jarmake.comin yhden miehen verkkotoimitus on hankkinut dallaspullapitkon ja keittänyt kunnon sumpit. Ankastuukki toisessa kädessä ja kuppi kuumaa toisessa, sivustopäivitysprojektikoordinaattori Steve Mackelainen haluaa lausua seuraavat sanat: "Työtä on tehty todella paljon tämän version eteen. Tämä on ollut iso urakka, mutta olemme saavuttaneet kaikki tavoitteemme ja sivusto on, vaikka itse sen sanonkin, todella hieno."
Suosittelemme sivustolla käytettäväksi vain uusimpia selaimia, vaikka vanhoissakin selaimissa pitäisi näyttää edes joltain. Selaimen pitäminen ajantasalla on kuitenkin jokaisen netinkäyttäjän velvollisuus ja osa meidän kaikkien parempaa tietoturvaa. Turvallisia selailuhetkiä jarmake.comin uudenkarhean version parissa! Käy ehdottomasti tutustumassa uuteen kuvaosioon, ja vilkaisemassa läpileikkaukseen lisätyt sisällöt. Muistahan kertoa mielipiteesi uudesta ulkoasusta vieraskirjaan!

Sivustoversio 4.0 rakenteilla - 19.2.2010

Webbisivuleipuri J.M. on tänään paljastanut, että sivustosta ollaan leipaisemassa uutta versiota, järjestyksessään neljäs. 4.0 versio tuo mukanaan sekä ulkoasun muutoksia, että sisällön laajentumista. Toistaiseksi on tiedossa, että sivuston ulkoasu tulee muuttumaan värikkäämmäksi, sisältöpuolella on luvassa uusi etusivu, kokonaan uusi osio ja Läpileikkaus-osion laajennus. Työ on hyvässä vauhdissa mutta paljon on vielä kooditaikinaa leivottavaksi. Nettinikkari Mäkeläinen ei toistaiseksi suostu antamaan arviota uuden sivuston valmistumisesta vaan kommentoi asiaa seuraavasti: "Mitään alkupaloja ei tarjoilla vaan kakku lyödään pöytään kerralla kun se on saatu koristeltua." Tämän hetkisen reseptin mukaan sivuston raaka-aineisiin kuuluu nyrkillinen html4:ä ja kuorrutukseen käytetään reilusti css2:ta.

Jarmake.com ratsastaa apuun - 6.12.2009

Jarmake.com tulee apuun ja tarjoaa helpotusta niille, jotka omistavat Zebex Z-3000 USB-viivakoodinlukijan. Jarmake.comissa on omakohtaista kokemusta siitä kuinka tämä laite töräyttää maailmanlopun säveliä ilmoille joka kerta kun se kytketään koneeseen. Hoksottimiaan käyttäen teknovelho Jari "Cyber Cowboy" McEläinen on ratsastanut bittivirroilla ja löytänyt viivakoodit, joilla hiljentää laitteen alkukantaiset huudot. Todellisen lännensankarin tavoin J.M. "Kuudesti Ampuva" on lassonnut hirviön ja tarjoaa nyt näitä viivakoodeja ilmaiseksi. Joten - ratsasta auringonlaskuun ja nappaa matkallasi viivakoodit Tekstit -saluunasta.

Kisaraportti - 13.10.2009

Elokuussa ja syyskuussa Jarmake.com sijoittui neljänneksi Websiterace -kisan osakilpailuissa. Palkintosijojen ulkopuolelle jäämistä tallipäällikkö Flavio Briatore Jari Mäkeläinen on päättänyt kommentoida lyhyesti lukuisten mediapyyntöjen takia. Webbitallipäällikkö J. "Speedy" McLainen antaa julkisuuteen seuraavan tiedotteen: "Sivusto on toiminu kisoissa odotusten mukaisesti, mutta totuus on että kilpailevien tallien sivustot pärjäävät suorilla paremmin. Ei tässä oikein auta itku markkinoilla. Ykköskuljettaja Jarza antaa kuitenkin kaikkensa kisoissa, joten sisältökuljettajan vaihdosta tuskin olis apua. Yritetäänhän me meidän sivustoa joka osakisaan tuunata, mutta se on rajallinen apu mitä jakarilla ja parilla mutterilla voi saada loppujen lopuks aikaan. Toivotaan ny, että sponsorit jaksaa tätä meidän räpeltämistä vielä loppukilpailukauden katsoa. Lopuks haluan vielä kiittää uskollisia faneja ja tietenkin toivon, että ne äänestää meidät ens kisassa voittoon."

Rikotaan sitten kaikki! - 2.9.2009

Jarmake.comin vikailmoitin ruepsi vilkuttamaan valoja korviavihlovan sireenin säestyksellä yllättäen tänään. Diagnoosikaaviota tutkittuaan Jarmake.comin hälytysmiehistö paikansi vian olevan vieraskirjan lomakkeessa, joka ei suostunut lisäämään kirjoituksia vieraskirjaan. Lyhyen selvittelyn jälkeen vika paikallistettiin tarkemmin ja lomake saatiin toimimaan muutaman minuutin kuluessa. Jarmake.comin vuorossa oleva hälytysesimies J. Mäkeläinen kuvaa henkilöstön toimintaa ripeäksi ja tehokkaaksi. "Hälytysyksikkö suoriutui lähes täydellisesti, kiitos jatkuvan säännöllisen harjoittelun", Mäkeläinen myhäilee.

Onko Jarmake.com Suomen paras sivusto 2009? - 17.8.2009

Sivustotalli Jarmake.com on ilmoittautunut Websiteracen Suomen paras websivusto 2009 -kisaan. Jarmake.comin sivustotiimi on harjoitellut kovaa koko kuluneen sivustokauden. Harjoitteluun on kuulunut mm. uusien sivujen lisäämistä, vanhojen sivujen päivitystä ja sivuston linkkivalikoiman jatkuvaa tarkkailua. Jarmake.com kilpailee erittäin kovassa yksityiset www-sivut sarjassa, jossa vastustajina ovat mm. Designlasi.com, Telajarvi.net ja Setteri.com. Sivuston päävalmentaja Mäkeläinen kuvaa tämänhetkistä kilpailukuntoa seuraavasti: "Harjoituskausi on sujunut niiden odotusten mukaan, mitä kauden alussa asetettiin. Jarmake.com on kovassa iskukunnossa, mutta vastustajien aliarviointiin ei todellakaan ole varaa. Kilpakunppaneilta on nähty kovia suorituksia tällä kaudella."
Mikäli haluat Jarmake.comin olevan vuoden 2009 paras websivusto, äänestä sivustoa osoitteessa: http://www.websiterace.com/national/fi/aanestys/yksityiset/. Jarmake.com kiittää ja kumartaa jokaista annettua ääntä.

Katastrofin aineksia - 9.8.2009

Jarmake.comissa elettiin kauhunhetkiä, kun sivuston yövahti J. Mäkeläinen huomasi, että linkkisivu oli lopettanut toimintansa. Syyksi paljastui kadonnut linkkiaineisto. Yövahti Mäkeläinen epäilee, että sivuston kova käyttöaste on mahdollisesti hapettanut linkit tai sitten ne on ylläpitotoimien yhteydessä hukattu vahingossa. Korvaamattomista linkeistä ei oltu otettu viimeisimpien muutoksien yhteydessä kopiota, joten olis syvä huoli, että linkit olisi ikuisiksi ajoiksi menetetty. Arkistovastaava Jari M. kuitenkin päätti tarkistaa olisiko jonnekin levynkulmalle jäänyt vielä lojumaan antiikkista versiota linkeistä. Erään tiedostoröykkiön takaa löytyikin kuukauden verran pölyttynyt kopio linkeistä ja sivusto saatiin jälleen linkkien osalta kuntoon. Sivustoindententti Jarmake hyräili helpottuneena Apulannan Ravistettava ennen käyttöä -biisin kertosäettä: "... jokin virhe ohjelmoinnissa / puutteita koodissa / korvaan pessimistisyydellä ..."

Leipää ja sirkushuveja - 20.7.2009

Vähäisen hyötyarvon sisältänyt CV -sivu on päätetty korvata viihdesisällöllä. Korkean huumoriasteen keskittymä, niin sanottu "Hubaa" -sivu, ottaa CV:n paikan. Sivustosirkustirehtööri J. Mäkeläinen haluaa toivottaa sinut tervetulleeksi minihuvipuistoomme. Tällä hetkellä sivustolla on vain kaksi hurvittelulaitetta: uutuuttaan hohkaava Lööppäri 3000 ja jo hieman toisaalla pölyttynyt Läpileikkaus-osio. Huvipuiston laajentumisesta ei nykyisessä taloustilanteessa ole suunnitelmia, kertoo virtuaalitalousvastaava J-P Mäkeläinen. Mäkeläinen toivoo kuitenkin, että ihmiset astuvat rohkeasti huvipuiston porteista sisään, sillä pieni huvihetki voi kummasti auttaa jaksamaan harmaassa arjessa.

Ydintalvi iskee syksyn kynnyksellä - 26.9.2008

Jari "Doomsday" Mäkeläinen on ahkerana maailmanlopun miehenä rakennellut uuden sivuston. Nyt on tullut julkaisun aika, joten hyvät naiset ja herrat, saammeko esitellä: www.ydintalvi.org. Kyseinen sivusto on tekstiä ja kuvia käyttävä lyhyt tarina kuvitellun ydintalven eräästä selviytyjästä. Apokalypsi-Mäkeläinen toivottaa teidät tervemenneeksi sivustolle, ja kehottaa pitämään kaulaliinan lähellä, jos vaikka tulee kylmä ydinpakkasessa. Kaboom vaan!

Linkkejä kehiin - 18.8.2007

Sivuston Yli-Mursu Jari "The Manaatti" M. on lisännyt sivulle linkkejä. Ajatuksena Yli-Mursulla on ollut, että kun kerta ihmiset karistavat kuitenkin sivuston pölyt jaloistaan, he voivat tehdä sen kerrankin tyylillä. Ensi kerralla kävijän ei tarvitsekaan stepata takaisin Googleen, vaan nyt voi mennä vaikkapa toiselle puolelle internettiä. Parasta asiassa on, että linkkivalikoima laajenee lähiaikoina. Sivustomursu toivottaa hyvää matkaa.

Sivuston kasvojenkohotus - 22.7.2006

Kävijäbarometrin mukaan sivuston vierailijat eivät ole pitäneet sivuston uutta ilmettä kovinkaan onnistuneena. Tästä johtuen sivustelle on tehty kasvojenkohotusoperaatio, jonka toivotaan muuttavan sivuston ulkonäköä esteettisemmäksi. Sivuston johtava plastiikkakoodaaja Jari "Steady Razor" Mäkeläinen kuvaa operaatiota seuraavasti: "Ennen operaatiota kommentit olivat kysyttäessä pääosin yksisanaista kiertelyä. Uskon operaation onnistuneen jopa niin hyvin, että saamme kokolauseen kommentteja."

Uusi sivuston ilme tukeutuu entistä enemmän CSS2 -standardin pohjalle, joten vierailijoiden toivotaan käyttävän mahdollisimman uusia selainversioita. Minimiresoluutiovaatimukset ovat säilyneet refakturoinnissa samoina. Sivuston johtava plastiikkakoodaaja Mäkeläinen ottaa mielellään vastaan kommentteja operaation onnistumisesta ja mahdollisista komplikaatioista.

Uusi nimi, uusi look, mutta meno säilyy - 21.4.2006 (versio 2)

Sivustolle on hankittu uusi, lyhyen ytimekäs osoite: jarmake.com. Sivuston Update & Content Manager Jari "Jarmake" Mäkeläinen valottaa hieman nimen taustoja seuraavasti: "Jarmake on sanana esiintynyt mm. aikaisemmissa verkko-osoitteissani, joten se on monelle ihmiselle tuttu nimi. Sen voi lausua suomalaisittain jarmake tai englantilaisittain zarmeik. Nimen muutos toivottavasti vähentää ihmisten käyttämää aikaa verkko-osoitteen kirjoittamisessa."

Uuteen nimeen siirtyminen ei poista iki -osoitetta käytöstä vaan niitä voi hyvin käyttää rinnakkain, iki-osoite tullaan osoittamaan jarmake.com -osoitteeseen, tosin jarmake.com on helpompi muistaa. Myös sähköpostit kulkevat edelleen iki-osoitteella perille. Sähköpostia voi lähettää myös uudella osoitteella. Tällöin etuosaksi laitetaan jari tai jarmake ja miukumaukun oikealle puolelle jarmake.com

Uuden verkkonimen vanavedessä sivuston ulkonäkö koki myös uudistuksen. Ulkonäön toimivuudesta otetaan mielellään vastaan palautetta. Uusi sivusto käyttää XHTMLää ja CSS2 -määrityksiä. Sivusto toimii pääselaimissa lähes identtisesti mutta vaatii suhteellisen uuden selainversion toimiakseen oikein. Suositeltu minimiresoluutio on 800x600, paitsi etusivulla, jossa suositellaan 1024x768 resoluutiota.

Läpileikkaus julkaistu - 16.8.2005

Koodinimellä Project Retro kulkenut sivuston uusi osio on valmistunut ja julkaistu tänään. Lopulliseksi nimeksi tuli "Läpileikkaus", joka kuvaa osion luonetta huomattavasti paremmin. Mr. Sivuston Ylläpitäjä Jari Mäkeläinen luonnehtii uutta osiota seuraavasti: "Läpileikkaus on kuin aikakone, joka ulottuu niinkin pitkälle kuin vuoteen 1997 vaikkakin materiaalia on vuodesta 2000 lähtien. Yhden henkilön kotisivujen matka pisteestä A pisteeseen B, jotta näkisimme miten piste C eroaa pisteistä A ja B."

Läpileikkaus on sijoitettu "Tekstit" -osioon. Läpileikkaus on kahdeksan sivun kokonaisuus, joten sopiva vaikka nostalgiseksi välipalaksi. Sir Sivustovastaava on kuitenkin väläytellyt mahdollisuutta osion laajentamisesta parilla-kolmella sivulla mutta lopullista varmuutta asiasta ei ole.

Yhdenmiehen sivustotiimimme toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan Läpileikkaukseen.

Project retro - 3.6.2005

Www.iki.fi/jari.makelainen sivuston ylläpitäjä Jari Mäkeläinen on julkaissut ennakkotietoja Project Retro -nimisestä projektista. "No periaatteessa kyse on parin sivun restauroinnista ja yleisölle saataville laittamisesta", sanoo Sivuston Ylläpitäjä-Projektipäällikkö Mäkeläinen. Projektin ideana on laittaa takaisin verkkoon noin neljästä viiteen Mäkeläisen aikaisemmin verkossa julkaisemaa sivua joita ei tällä hetkellä verkossa ole.

Ongelmana on arkistomateriaalin löytäminen laajasta nimettömien cd -levyjen röykkiöstä sekä sivujen loppusijoitus. "Oon tota tekstisivua ajatellut, turha tässä vaiheessa ruveta uutta osiota väsäämään", tarkentaa Sivuston Ylläpitäjä-Projektipäällikkö-loppusijoitusasiantuntija-arkistovastaava Mäkeläinen.

Projektin aikataulu on vielä epäselvä, teknisten ratkaisujen suunnittelu on vielä kesken. Kyse on tarjottavan sisällön muodosta sekä alkuperäisen koodin mahdollisesta modernisoinnista siten, ettei koodin autenttisuus kärsi puhdistusoperaatiossa. "Alkuperäinen koodi on aika karua, kyllä se vaatii mopin ottamista kauniiseen käteen. Kai sen saa parin kuukauden aikana rykäistyä", selventää
Sivuston Ylläpitäjä-Projektipäällikkö-loppusijoitusasiantuntija-arkistovastaava-konservoija-tittelihaukka Mäkeläinen.

Rengasratsia - 2.6.2005

Kesäkausi on aluillaan, ja lomaliikenne sujuu poliisin valvovan silmän alla. Kuten muinakin kesinä, renkaat ovat erityisen huomion alla muun liikennevalvonnan ohella. Www.iki.fi/jari.makelaisen liikenneturvallisuusosasto ja kieliosasto ovat huolestuneet kuitenkin siitä, että osa autoilijoista voi olettaa italialaisen ringrazia sanan tarkoittavan rengasratsiaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa - ringrazia kääntyy joko muotoon hän kiittää tai kiitä!. Sekaannus johtuu siitä, että saksankielessä (ja englanninkielessä) sana ring tarkoittaa kehää tai ympyrää, razzia puolestaan on saksankielinen vastine suomen kielen ratsia sanalle. Tämä tulee huomioda liikuttaessa etenkin Italian autostradoilla, miksei myös kotosuomessakin. Www.iki.fi/jari.makelainen toivottaa kaikille autoilijoille turvallista kesää.>jari jarmake (piste) com
  

Olen Twitterissä Valid XHTML 1.0 Transitional  Valid CSS!