JARMAKE.COM – Ole kuin kotonasi
  
  

© Jari Mäkeläinen | http://www.jarmake.com/

Tuotetestit

Aikaisemmilla kotisivuillani olleet tuotetestit tuntuivat kiinnostavan ihmisiä kumman paljon, joten ajattelin ottaa idean uusiokäyttöön. Mitä ihmeellisemmät tuoteviritelmät, joita erehdyn hankkimaan, pääsevät testipenkkiin - etenkin jos tuote osoittautuu erityisen kehnoksi tai onnistuu yllättämään todella positiivisesti. Keskivertotuotteita koetan välttää parhaani mukaan. Mikäli sinun mielestäsi joku tuote on arvostelun ansainnut, lähetä vinkkiä vieraskirjaan tai sähköpostiin. Mikäli haluat tuotteen varmasti testattavaksi, lähetä minulle se fyysisesti postilla tai tuo kotiovelle :) Ja ei, en ota vastaan plutoniumsauvoja, olivatpa ne kuinka kivasti hohtavia tahansa.

Arvostellut tuotteet: Carrera parranjaokone

Lidlin Carrera parranajokone

Carrera parranajokone

- Tuote testattu 30.12.2009

  Saksalaisen laatutavaratalo Lidl:n erään Suomen haaran myymälän hyllystä pilkisti Carrera merkkinen sähköparranajokone. Koska olin halpaa perussähköhöylää etsinytkin jo jonkin aikaa, ajattelin antaa tälle hopeanhohtavalle modernin designin luomukselle mahdollisuuden. Carrera nimi kun vielä viittasi Porsche -urheiluauton erääseen malliin, ajattelin, että tässäpä minulle oiva ajopeli. Tämän täytyi olla saksalaista laatutyötä™. Ladottuani parisenkymmentä kipaletta euroalueen virallista valuuttaa kaupan tiskiin ja auf wiedersehenit toivotettuani tuskin maltoin odottaa pääseväni Carreran rattiin.

Carreran paketti ei pitänyt sisällään sen suurempia yllätyksiä, käyttöohjeetkin olivat varsin peruskauraa, vaihtoteriä näemmä pystyy laitteeseen tilaamaan Suomeenkin, joten ihan kertakäyttävempeleestä ei sen perusteella ole kyse.
Itse kone on normaali kaksiteräkone varustettuna trimmerillä, Painoltaan apparaatti on keskitasoa. Kuoret ovat hohtavan hopeiset ja koneessa on hienot led -valot osoittamssa akun latausta, muotoilu on varsin onnistunut. Kone ei heti anna ulkokuorien perusteella "halpis"-vaikutelmaa.
Ohjeiden mukaan akku on toimitettaessa tyhjä ja konetta pitää ladata ennen ensimmäistä käyttöä ihan riittävän monta tuntia. Itse kun laitoin laturin kiinni, akkuvalot väittivät akun jo olevan täynnä. Jossain vaiheessa latausta akkuvalo romahti alimpaan pykälään mutta nousi täyteen pykälään odotettua nopeammin. Jätin koneen kuitenkin latautumaan suositellun minimiajan.

Jo parin minuutin ajon aikana kävi selväksi, että kone on täysi susi. Kyseessä on lähinnä kaksitahtinen "farmari Warre" Porscheen verrattuna. Ajojälki on kuin viallisen ruohonleikkurin jäljiltä: laikkuja siellä, laikkuja täällä. Sen jälkeen kun on ajanut parran koneella mahdollisimman hyvin, ei kyllä kehtaa ulos mennä naamaansa näyttämään, ellei sitten hae jotain alkoholistidementikko -lookkia. Vaikka kuinka monta ratakierrosta luukuttaisi Carreralla naamassaan niin tulos ei parane vaan lopuksi sänki on ajettava järkevän näköiseksi käsihöylällä. Yleensä Lidlin halpistuotteissa on ollut jotain etäistä laatua mutta Carrera on varsinainen romu parranajokoneiden sarjassa.

+ Hohtava ulkokuori
+ Hienot akkuvarauksen ilmoittavat LEDit
+ Kestävä akku

- Maailmankaikkeuden huonoin parranajokone
- Yleinen mielipaha ja ketutus

Arvio: 2 / 10
Yhteenveto: "Zum Teufel! Was ist mit dieser Rasierapparat?! AAARGH!!!"jari jarmake (piste) com
  

Olen Twitterissä Valid XHTML 1.0 Transitional  Valid CSS!